Skrivearkivet - Limericker - et artig innslag til talen din
Ferdige taler til bryllup, konfirmasjon, jubileum m.m.

Limerick - Rim og rytme

Med få ord kan en limerick være,
Det som trengs for at talen skal bære,
Du skal se at den vil,
Få frem latter og smil,
Hos den glade, men også den sære

Om limerick - Hva er egentlig dette

Limericks er en fin måte å presentere et budskap påEn limerick er et kort, og ofte morsomt og uhøytidelig dikt som består av fem linjer som har en bestemt oppbygging og rytme. Første, andre og femte linje har samme enderim og består av tre verseføtter. Tredje og fjerde er kortere med to verseføtter, og de deler enderim.
Tradisjonelt har en limericks første linje hatt omtale av en person og et stedsnavn, der stedsnavnet kommer sist i linjen. Men det er ingen forutsetning. En limerick inneholder ofte et humoristisk poeng, og ikke sjelden er poenget det man normalt kaller grovt.
Limerickformen har vært i bruk på engelsk i flere hundre år. At den fikk navnet Limerick er dokumentert først i England i 1898 (New English Dictionary) og i Amerika i 1902, og den sannsynlige sammenhengen med den irske byen Limerick er uklar
(Kilde: Wikipedia).

Limerick - Tilfør talen et originalt innslag

Forfatteren har lang fartstid med sine skriblerierTilfør talen din et artig og virkningsfullt innslag med en limerick. Dette kan være et innslag som gjør talen din original og slagkraftig. En limerick som passer til jubilanten, selskapet eller lignende kan bringe frem både smil og latter.
Vi har forsøkt å kategorisere limerickene i både emner og til forskjellige selskapsformer. Du får se første verselinje i hver limerick, samt at forfatteren har forsøkt å beskrive dem så godt som mulig.

Forfatteren er en dreven skribent og har lang fartstid med sine skriblerier.


Forskjellige kategorier

Forfatteren har skrevet limericker til forskjellige kategorier. Nye kategorier og emner vil nok komme etterhvert, men i første omgang finner du limericker i disse nedenstående kategorier:

Skreddersydde limericker

Skreddersydde limericker til toastmaster eller flott innslag i talenForfatteren kan skrive skreddersydde limericker til deg om du ønsker dette. Da tilpasser han limerickene med innhold som du selv er med på å bestemme.
Grunnpakken forfatteren leverer med skreddersydd innhold er 5 stk limericks. Du kan avtale ytterligere limericks om ønskelig, direkte med forfatteren når han tar kontakt med deg etter bestilling.

Skal du være toastmaster?
Skreddersydde limericks er en ypperlig variant for å introdusere neste taler, eller annet humoristisk innslag i prosessen.
Forfatter selv kan fortelle om svært vellykede toastmaster-gjennomføringer med limericks som hovedgrunnlag for introduksjonen.

Limerick - Noen eksempler


Norske eksempler: Engelske eksempler:
Hun er sexy og søt, denne Ellen
Og blir myk, varm og god utpå kvelden
Hun er god kamerat
Alltid tid til en prat
Men den dama er min, skaff deg selv en!
There was a young man of Cape Horn,
Who wished he had never been born,
And he wouldn't have been,
If his father had seen,
that the end of his rubber was torn
På sin arbeidsplass møtte han henne
Noe hos henne fikk ham til å tenne
Med det første han fikk
Var kun avmålte blikk
Han ble skuffet, lot tårene renne
There once was a student from Kent,
His prick was so big that it bent,
To avoid any trouble,
He laid it in double,
And instead of coming – he went


Annonse festtaler
Jobbsøknad
Sanggalleriet
CV-Hjelpen
© www.skrivearkivet.no
Bølerveien 11, 1455 Nordre Frogn
Utviklet av Websalg AS - Orgnr: 986 600 116 - Sideoversikt